Vad händer idag ›

Böda Sand Blogg

Det är lätt att tro att sommaren är över. Men det finns mängder av sol, vind och vatten kvar på Böda Sand innan hösten är här. Vad sägs om klubbmästartävling med golfklubben, Mc-träff eller att lugnt strosa i butikerna?

Med ens visar kalendern augusti och det har blivit luftigare bland ekipagen på campingen. Men ännu susar björkarna och solen strålar fortfarande på brunbrända ben. Sommaren är än på länge inte över, trots att högsäsongen börjar nå sitt slut.
– Nu när det inte längre är fullbelagt sätts fokus på andra saker, som att städa upp ordentligt på området och se över anläggningen, säger Julia Svalling som är receptionsansvarig.
I takt med att antalet in- och utcheckningar minskar finns mer tid för den enskilda gästen. John Rodahl, kassansvarig, berättar att de nu inte behöver koncentrera sig på att ge snabb och omedelbar service. Nu finns både tid och möjlighet att avslappnat prata med de gäster som kommer in i receptionen.
– Det är jätteroligt att kunna stå och småprata en stund. Vi ger gärna tips till vad de kan göra både på området och här på Öland. Sådant hinns inte med när köerna ringlar sig upp mot rondellen, säger han och är belåten över att tempot är lugnare.

Mängder av aktiviteter kvar
Om drygt en månad fälls bommarna ner för sista gången. Då har även de sista eftersläntrande säsongsgästerna tagit ner sitt förtält och campingen stänger för säsongen. Men det är långt kvar tills dess och för sensommargästerna finns det flera aktiviteter på området. Bland annat är Böddes hus kvar ytterligare en vecka och butikerna håller öppet. Anna Barkevall, Vd för Böda Sand berättar:
–  Vi har dessutom vecka trettiofyra den årliga barnbarnsveckan då mängder av far- och morföräldrar kommer hit för att tillbringa den sista sommarlovsveckan här. Då är det gratis pool för alla som har bokat, det brukar vara väldigt uppskattat.
Veckan efter tar Mc Fjällhoj över området och i de krokarna avgörs också årets mest prestigefyllda pris på Böda Sands golfklubb: klubbmästerskapen där vinnarna får sitt namn ingraverat på en tavla som finns att beskåda i klubbhuset. Ytterligare en vecka efter det, de fösta dagarna i september, anländer en stor mängd hundraser till Böda Sand där en nationell hundutställning utser champion efter champion.
– Jag är så nöjd med årets säsong och vill verkligen tacka alla gäster som har varit här, både de som har bott hos oss och de som kommit över dagen. Men sommaren är inte slut, än finns det gott om tid att njuta av sol, vind och vatten på Böda Sand.

Under hela sommaren har Böda Sand GK:s golftränare Linn Larsson gett sina bästa tips till hur du kan förbättra ditt golfspel. Nu har vi kommit till den sista delen där hon berättar hur du lyckas med din spelstrategi.

”Ditt spel börjar redan när du kommer till tee. Ställ dig frågorna hur långt du vill komma och hur banan ser ut. Om målet är att få bollen till 200 meter, ta hellre en klubba som du är säker på och hamna på fairway för att därefter satsa på inspel. Där har du en god chans att få ett bra resultat än om du blir övermodig och sätter bollen i skogen.

Studera banan noga. Finns en bunker? Är banan smal? Finns ett dogleg? Måste du slå bollen kortare än vad du egentligen önskar? Riskerar du att hamna i ruffen? Svaren på dessa frågor kommer naturligtvis att styra vilken klubba du kommer att använda och hur långt du slår bollen. Det är väl värt mödan att träna på det som du har svårt för, det kommer att hjälpa dig i situationer när banan inte är som du önskar eller om bollen går åt fel håll. Stort lycka till med ditt golfspel och jag hoppas att du har haft nytta av mina tips under sommaren.”

”Klossen hamnar i akvariet”

Guldklossen 2017

aug 10

Det är ovanligt att se Adam Landén i en annan takt än full fart framåt. Han gillar att rodda evenemang och att fiska, fast inte samtidigt. Möt årets tredje nominering till Guldklossen.

Varje säsong jobbar drygt 180 säsongsanställda på Böda Sand. En av dem kommer att bli belönad med ”Guldklossen”, ett pris utsett av anläggningens ledning till den som under sommaren har utmärkt sig på ett extraordinärt sätt. Den tredje nomineringen har gått till Adam Landén, känd från YouthCamp och Scensommar. (Läs här om när Adam hade fullt upp med Ace Wilder och Panetoz) 
– Jag är killen som springer runt i headset, ingen har riktig koll på vad jag gör men de vet att jag får saker gjort. Typ därför tror jag att jag har blivit nominerad, säger han med ett finurligt leende och lägger till att han gillar att jobba, och det hoppas han syns. Varför skulle han annars vara igång merbo eller mindre dygnet runt?
Frågan är retoriskt ställd men allvarligt menad. Gång efter annan poängterar Adam att han älskar att ha många järn i elden och att han hellre roddar med det väsentliga än att sitta still i publiken. Därför är det inte speciellt konstigt att han håller i det som hållas kan under Scensommar. Adam tar hand om det mesta från kontakten med artisterna till att de kommer till campingen och att var sak är på sin plats – både backstage, i deras loger och till och med i duschen.
– Jag ser till att de har handdukar, duschkräm och även body lotion om sådant önskas, säger han skrattar till.  

Ljud och film
Adam är verkligen killen som springer runt med telefonen i högsta hugg. Han driver inte bara YouthCamp utan är även ansvarig för alla events som sker på området. Det är antingen nya – som Fullmånefesten i början av säsongen – eller mer cementerade som Scensommar.
– Just konsertkvällarna är ju några av våra större event. Ju mer populära artisterna är desto större blir kraven på oss som arrangörer. Men jag tror verkligen att Böda Sand har de muskler som krävs för att arrangera fler och maffigare arrangemang än så, säger han trosvisst.
Och Adam har all anledning till att kunna sia om framtiden. Han har flera års erfarenhet av just evenemang: hemma i Jönköping driver han tillsammans med en kollega produktionsbolag och i ryggsäcken finns uppdrag från Go-Pro, BMW och Vattenfall. Han mixar smidigt foto med film och ljud.
– Jag står för Böda Sands officiella film i år. Det är skoj! Jag kommer visa upp campingen för både nya och gamla gäster, säger han och målar en imaginär båge med handen.   

Fiskebåt
Men när han inte har en kamera i handen, ett block i det andra och headsetet intryckt i öronen kopplar han helst bort all teknik. Då gäller istället en båt och ett fiskespö för en stunds lugn och ro.
– Haha, det stämmer. Jag har ett stort naturintresse och tar de chanser jag får till att ge mig ut på sjön och dra upp en fisk eller två. Och det blir även mitt svar till vart jag kommer att placera Guldklossen om jag vinner, mitt i akvariet.

Under hela sommaren har Böda Sands yogainstruktör Jennie Landahl gett sina bästa råd till hur du kan leva mer harmoniskt. Här är hennes sista tips som handlar om acceptans.

”Under yogaträningen försöker vi lära oss att acceptera oss själva. Vi undviker också att jämföra våra framsteg med någon annans. Din yogaresa är enbart din egen. Om det fungerar på yogamattan kan rentav den icke-dömande attityden även rymmas i din vanliga vardag. Ett sådant tankemönster gör att vi känner att vi duger som vi är. Det innebär också att vi accepterar att vi alla är olika med olika förutsättningar. De allra flesta av oss gör ju så gott vi kan, hela tiden.

Men många tror att vi blir lyckligare och mer lyckade om vi bara vore lite smalare, snyggare, når milstolpen i träningen eller i karriären. Vi sätter ofta upp mål och drömmar och hoppas att vi vid den tidpunkten detta nås kommer att bli både perfekta och lyckliga. Men de flesta mål uppnås inte, de utgår nämligen från att vi inte är tillräckligt bra. Och om du inte tycker att du är bra från början – hur ska du någonsin kunna bli tillräckligt bra i dina egna ögon? Du kanske inte behöver förändra något hos dig själv, bara att älska dig själv lite mer. Jag tycker att det är dags att vi börjar acceptera oss själva som vi är. Du kanske redan är tillräckligt smart, smal, hälsosam och stark – precis som du är just nu.”

Övning
Nästa gång du ser dig i spegeln, se om du känna kärlek till dig själv och din kropp. Dra ett djupt andetag och känn en glädje och en acceptans inför alla de egenheter - både styrkor och bräckligheter - som är du. Var tacksam för alla de erfarenheter som har gjort dig till den du är. Du kan från och med detta ögonblick, välja att leva ett bra liv. Ett liv som gynnar dig. Ett liv som gynnar de personer som finns i din närhet och i din omgivning. Ett bra liv som gynnar den jord du lever på. Vartenda ögonblick bär på en möjlighet att göra något bra. Tag vara på den möjligheten.

 

Jennie Landahl har varit yogalärare i 13 år. Hon driver en egen yogastudio och bor utanför Göteborg tillsammans med sin man och två barn och har under flera år semestrat på Böda Sand.

 

Det är dags för årets familjevecka, med andra ord innebär det fler och roliga aktiviteter – för alla! Här kommer ett urplock av det som sker.

Måndag
Prova-på-cirkus måndag klockan 14.00 Vid SportCamp för alla barn. Första tillfället är hur gratis som helst!

Böda Sandståget avgår från bestämda platser klockan 18.30 och tar våra minsta gäster runt campingen med stil.

Tisdag
Familjebingo klockan 16.00 vid scenen där hela familjen kan vinna finfina priser.

Gillar du musik och tävling? Då är musikquiz på Brasseriet klockan 21.30 en given aktivitet. Det är en fördel om du är vass på absolut alla musikkategorier som finns. Annars duger det gott att bara ha god fantasi.

Onsdag
Vill du ta med dina barn på träning? Ta med dem till familjeyogan klockan 16.30 vid SportCamp. Det blir trettio minuter lek och stretch för hela familjen.

Missade måndagens Böda Sandståg eller vill du åka igen? Här kommer chansen! Klockan 18.30 avgår tåget för sightseeing för alla barn.

Torsdag
Återigen dags för familjeyogan vid SportCamp klockan 16.30!

Sista åkturen i Böda Sandståget den här veckan! Tiden är som alltid 18.30 och passagerarna är campingens minsta (och sötaste) gäster. Tut, tut!

Kom, kryssa och vinn i Böda Sands familjebingo klockan 16.00 vid scenen.

Ta på pudelfrillanperuken till Brasseriet klockan 21.30, då det osar rockshow för alla hågade.

Fredag
Även barn behöver sträcka ut sig i lekfull yoga. Vår träningsinstruktör håller i en halvtimmas familjeyoga klockan 16.30 vid SportCamp.

Några av världens finaste ponnyer (tycker i varje fall vi) kommer till campingen mellan klockan 17.00 -19.00. Ta på hjälmen och hoppa upp!

Festlördag
Det är glasskamp i minigolfen klockan 10.00-17.0. Tag chansen att vinna valfri glass för fyra personer.

Kom till poolen mellan klockan 13.00-15.00. Då är det poolparty med gratis inträde, glass till barnen, roliga vattenlekar och vattenkrig. (Ta med egen vattenpistol!)

Ta dig runt området i en rolig skattjakt för hela familjen klockan 18.00!

 

Måndagar till fredagar klockan 19.30 bänkar sig alla barn vid scenen. Där sker Minidisco och Småstjärnor och det är inte svårt att göra stor-succé.

Gillade du prova-på-cirkusen i under måndagen? Då har alla barn möjligheten att gå på cirkusskola tisdag till torsdag. Det kostar 450 kronor och barnen får lära sig roliga tricks och konster av vår alldeles egna cirkusartist.

Varje vardagskväll 20.15 bänkar sig alla för nöjesshower på scenen där det varieras mellan svenska hits, rockshow och familjekryzz.

Måndag - lördag lyssnar man mellan 15–17 på After beach där i stort sett alla åh-den-här-kan-jag-sjunga-med-i-låtar spelas. Det blir lätt en underbar avslutning på en härlig stranddag.

Alla vardagar är Böddes hus öppet för alla barn att leka och pyssla.

Ring oss E-post