Vad händer idag ›

”Klossen hamnar i akvariet”

Guldklossen 2017

aug 10

Det är ovanligt att se Adam Landén i en annan takt än full fart framåt. Han gillar att rodda evenemang och att fiska, fast inte samtidigt. Möt årets tredje nominering till Guldklossen.

Varje säsong jobbar drygt 180 säsongsanställda på Böda Sand. En av dem kommer att bli belönad med ”Guldklossen”, ett pris utsett av anläggningens ledning till den som under sommaren har utmärkt sig på ett extraordinärt sätt. Den tredje nomineringen har gått till Adam Landén, känd från YouthCamp och Scensommar. (Läs här om när Adam hade fullt upp med Ace Wilder och Panetoz) 
– Jag är killen som springer runt i headset, ingen har riktig koll på vad jag gör men de vet att jag får saker gjort. Typ därför tror jag att jag har blivit nominerad, säger han med ett finurligt leende och lägger till att han gillar att jobba, och det hoppas han syns. Varför skulle han annars vara igång merbo eller mindre dygnet runt?
Frågan är retoriskt ställd men allvarligt menad. Gång efter annan poängterar Adam att han älskar att ha många järn i elden och att han hellre roddar med det väsentliga än att sitta still i publiken. Därför är det inte speciellt konstigt att han håller i det som hållas kan under Scensommar. Adam tar hand om det mesta från kontakten med artisterna till att de kommer till campingen och att var sak är på sin plats – både backstage, i deras loger och till och med i duschen.
– Jag ser till att de har handdukar, duschkräm och även body lotion om sådant önskas, säger han skrattar till.  

Ljud och film
Adam är verkligen killen som springer runt med telefonen i högsta hugg. Han driver inte bara YouthCamp utan är även ansvarig för alla events som sker på området. Det är antingen nya – som Fullmånefesten i början av säsongen – eller mer cementerade som Scensommar.
– Just konsertkvällarna är ju några av våra större event. Ju mer populära artisterna är desto större blir kraven på oss som arrangörer. Men jag tror verkligen att Böda Sand har de muskler som krävs för att arrangera fler och maffigare arrangemang än så, säger han trosvisst.
Och Adam har all anledning till att kunna sia om framtiden. Han har flera års erfarenhet av just evenemang: hemma i Jönköping driver han tillsammans med en kollega produktionsbolag och i ryggsäcken finns uppdrag från Go-Pro, BMW och Vattenfall. Han mixar smidigt foto med film och ljud.
– Jag står för Böda Sands officiella film i år. Det är skoj! Jag kommer visa upp campingen för både nya och gamla gäster, säger han och målar en imaginär båge med handen.   

Fiskebåt
Men när han inte har en kamera i handen, ett block i det andra och headsetet intryckt i öronen kopplar han helst bort all teknik. Då gäller istället en båt och ett fiskespö för en stunds lugn och ro.
– Haha, det stämmer. Jag har ett stort naturintresse och tar de chanser jag får till att ge mig ut på sjön och dra upp en fisk eller två. Och det blir även mitt svar till vart jag kommer att placera Guldklossen om jag vinner, mitt i akvariet.

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post