Vad händer idag ›

Sol, dans och semester på Dansveckan

maj 21

Är du en av dem som älskar att dansa natten lång? Tillhör du skaran som smidigt klarar en foxtrot eller buggar du mest hela tiden? Vilket som, ska du komma till Dansveckan på Öland. Vecka 27 varje år förvandlas nämligen Lundagårdens camping vid Köpingsvik till en jättelik dansbana där tusentals besökare svänger sina lurviga. Hit kommer dansintresserade i alla åldrar från hela Sverige för att njuta av fantastiska Öland, bra musik och härlig gemenskap. Det finns plats för såväl proffsdansare som nybörjare och de som tycker om att ta en spinn någon gång ibland. Och det bästa är att alla har möjlighet att briljera.


Populära dansband hela veckan

Under mitten av förra seklet var dans en av de mest populära aktiviteterna för en rolig utekväll. I Stockholm samlade det legendariska danspalatset Nalen nästan tusen besökare varje vecka. Man ville inte vara sämre på Öland och drog under 1960-talet igång logdans. Det blev så populärt att man under hela 1970-talet dansade hela sommaren lång. Nu för tiden har man koncentrerat dansen till en enda vecka, i år med starten den trettionde juni. Under sju dagar kommer populära dansband som Expanders och Voyage, Blender, Sannex och Casanovas att spela. Ett till två band bjuder upp till dans per kväll –  det innebär med andra ord mängder av chanser till ett riktigt omväxlat och välfyllt dansgolv.

 

Sol, dans och semester

Även om den renodlade dansen enbart pågår om kvällarna finns det gott om saker att hitta på under dagarna. Vad sägs om workshops om just dans, undervisning, tävlingar, volleybollturneringar och inte minst sillbord för att mätta magen och återställa saltbalansen i kroppen? Därtill finns naturligtvis solen och stranden och allt annat som Öland kan erbjuda. Du befinner dig på – i vår mening– Sveriges mest fantastiska ö med oerhörda möjligheter till både semester, äventyr och rekreation mellan dansturerna.

Glöm inte dansskorna och en storvattenflaska!

//Ruth

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post