Vad händer idag ›

Susa fram på Öland i hög fart - kör gokart!

mar 18

Med ojämna mellanrum känner man bara att slippa ta hänsyn till hastighetsbegränsningar, medtrafikanter och en och annan vägbula. Ta då fram den inre racerföraren och styr färden till en av Ölands Gokartbanor. Inte åldern inne för körkort? Misströsta inte; gokart kräver inga tidigare erfarenheter och bilen växlar helt av sig själv. Det enda som krävs är ett samarbete mellan höger och vänster fot och ett uns av jäklar anamma.

Gokart på Öland
Plattan i mattan!

Ölands Gokartcenter i Räpplinge 

Cirka två mil norr om Borgholm, i Räpplinge, ligger Ölands Gokartcenter. Banan är Ölands största och har kartar för stora, lite mindre och mini-förare. För den som inte kan med att förlora ensam, eller trivs bättre i sällskap, finns dubbelkartar för två personer. Vissa gillar att åka runt, runt, runt på eget bevåg. Andra föredrar plattan i mattan och ser sig själv som en blivande Schumacher. Den sistnämnde behöver inte låtsas, anläggningar anordnar med glädje olika tävlingsalternativ. Det gäller både den som har några år på nacken och den som har åldern inne för barnkalas.

Greby Gokart

Vänds blicken söderut, runt nio kilometer från Borgholm, hittas en ort med fina anor i motorvärlden. I Greby kördes under 1980-talet både Folkrace och Tractorpulling. Nu ligger här Greby Gokart, en härlig liten teknisk asfaltsbana. Anläggningen byggdes 2014 direkt på Alvaret och erbjuder både stora- och juniorkartar. Det bästa med asfalt är den genuina doften av bränt gummi och däcktjut. Det är så att ögonen tåras av lycka.

Gokart på Ölands flygplats 

Köra Gokart på en flygplats? Nja, Ölanda Gokart ska inte förväxlas med Ölanda flygplats, trots att de ligger på samma adress. Anläggningen ligger så långt norrut man kan komma på Öland, i Grankullavik, och bokningar görs genom att ringa eller maila ägaren.

 

Glabo Gokartcenter

Sist, men inte minst, presenteras här Glabo Gokartcenter. Även här finns kartar till chaufförer på alla skicklighetsnivåer och storlekar. Tävlingsuppläggen faller även den mest äventyrslystna i smaken. Finn det något barn i närheten som har svindlande förväntningar på sitt födelsedagskalas? Glabos personal fixar biffen och låter barnen åka på den S.T.O.R.A. banan.

Trevlig tur! Glöm bara inte att hålla koll på hastighetsskyltarna när ni är åter på landsvägen…

//Ruth och Matilda
« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post