Vad händer idag ›

Linns golftips, del ett: Från tee

jul 07 # Träning

Under hela sommaren kommer Böda Sands GK:s tränare Linn Larsson att ge sina bästa tips till hur du lyckas med ditt spel. Först ut är spel från Tee.

”Pegga upp bollen, hur djupt ned du peggar beror på vilken klubba du använder: En spoon eller hybrid kräver att peggen sitter hela vägen ned. Har du en driver ska halva bollen gå över klubbladet.

När du tränar kan du sätta ytterligare en pegg ungefär tre decimeter framför bollen. Det blir ett bra sätt att se år vilken riktning du ska. (På bilden har peggen en vit cirkel runt sig) Rikta klubbskaftet så att det pekar mot peggen. När du spelar på riktigt kan du istället för en pegg välja ut en lämplig blomma, grässtrå eller något annat som pekar ut riktningen åt dig. Detta gör att du slår ut rakt och att bollen förhoppningsvis kommer att hamna där du vill att den ska hamna.

När du ställer upp dig: Sätt fötterna som om du står på en tågräls, med lika stort avstånd till bollen från varje fot. Notera om det är stark vind och vart du vill att bollen ska landa någonstans. Är du rädd att bollen kommer att skruva in i skogen? Välj då hellre en kortare klubba som gör att du landar mitt på fairway istället för att chippa dig ur ruffen. Välj klubba, provsvinga för att få känslan i slaget och slå och följ bollen med blicken. Njut av att den förmodligen hamnade där du önskade, eller fundera igenom varför det inte gick som du ville. 

Linn Larsson har spelat golf i mer än halva livet. Hon bor och studerar i Kalmar och har tillbringat fler somrar på Böda Sand än hon kan minnas. Kom in till SportCamp om du vill boka en träningstid tillsammans med Linn!

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post