Vad händer idag ›

Linns golftips, del två: Inspel till green

jul 14 # Träning

Under hela sommaren kommer Böda Sands GK:s tränare Linn Larsson att ge sina bästa tips till hur du lyckas med ditt spel. Först ut var spel från Tee. Denna vecka gäller inspel på green.

”Efter att du har slagit från tee kommer den stora frågan; hur långt du har till green? Står flaggan kort (i början av greenen) eller långt ifrån? (i slutet av greenen) Vid kort flagga, välj helst en klubba som går långt och vice versa. Se efter om det finns något i vägen, som en bunker eller vattenhinder? Det kommer att avgöra ditt val av klubba. Du kanske vill lyfta över vattenhindret eller landa precis bredvid bunkern? Välj en strategi och följ den. För att få in ett jämt spel är det viktigt att du utför samma rutin inför varje slag. Ta sikte och bestäm vart bollen ska någonstans. Gå bakom bollen för att ytterligare ta ett beslut om klubba och riktning. Välj klubba, provsvinga för att få känslan i slaget och slå.”

 

Linn Larsson har spelat golf i mer än halva livet. Hon bor och studerar i Kalmar och har tillbringat fler somrar på Böda Sand än hon kan minnas.
Kom in till SportClub om du vill boka en träningstid tillsammans med Linn! 

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post