Vad händer idag ›

Linns golftips, del sex: Spelstrategi för bästa resultat

aug 11 # Träning

Under hela sommaren har Böda Sand GK:s golftränare Linn Larsson gett sina bästa tips till hur du kan förbättra ditt golfspel. Nu har vi kommit till den sista delen där hon berättar hur du lyckas med din spelstrategi.

”Ditt spel börjar redan när du kommer till tee. Ställ dig frågorna hur långt du vill komma och hur banan ser ut. Om målet är att få bollen till 200 meter, ta hellre en klubba som du är säker på och hamna på fairway för att därefter satsa på inspel. Där har du en god chans att få ett bra resultat än om du blir övermodig och sätter bollen i skogen.

Studera banan noga. Finns en bunker? Är banan smal? Finns ett dogleg? Måste du slå bollen kortare än vad du egentligen önskar? Riskerar du att hamna i ruffen? Svaren på dessa frågor kommer naturligtvis att styra vilken klubba du kommer att använda och hur långt du slår bollen. Det är väl värt mödan att träna på det som du har svårt för, det kommer att hjälpa dig i situationer när banan inte är som du önskar eller om bollen går åt fel håll. Stort lycka till med ditt golfspel och jag hoppas att du har haft nytta av mina tips under sommaren.”

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post