Vad händer idag ›

Linns golftips, del tre: Chipping till flaggan

jul 21

Under hela sommaren kommer Böda Sands GK:s tränare Linn Larsson att ge sina bästa tips till hur du lyckas med ditt spel. Först ut var spel från Tee  som följdes av inspel på green. Denna vecka koncentreras det på chipping till flaggan.

"Chipping är den del då du vill få bollen från green till flaggan. Detta kan ske på två sätt; antingen slår du bollen med rull eller så får du den att lyfta.
Vid det första alternativet används en pitch som får slaget att mer se ut som en putt och bollen kommer att gå lågt längs banan. Detta är att föredra om du har en jämn green hela vägen fram till flaggan. om du istället har ett hinder - som grovt gräs eller en bunker - är det mer lämpligt med en wedge som får bollen att lyfta och förhoppningsvis landa nära flaggan. Precis som tidigare golftips har rekommenderat, ta sikte på vart du ska vill hamna någonstans. Lutar greenen åt något håll? Vill du undvika ett hinder? Välj lämplig klubba, gör en provsving och slå. Om allt gått rätt är det dags för att putta. Och det är temat för nästa veckas golftips."

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post