Vad händer idag ›

Ölands djurpar - äventyret direkt efter brofästet

mar 04

Valet är svårt. Vart är det mest lämpligast att börja? Kan det vara en strosrunda bland de vilda och tama djuren på zoo? Lockar det mer med en adrenalinkick i någon av alla karuseller? Eller är det bäst att svalka av sig på förhand i bassängerna i vattenlandet? Det finns oändligt många frågor men bara besökaren kan ge svaret. Men först och främst måste bilen parkeras. Det gör den bäst direkt utanför parken där en gigantisk handikappsvänlig parkering tronar. Den har över tvåtusen platser och parkeringsbiljetten räcker hela dagen. Därifrån rekommenderas en promenad i sporrsträck till entrén. Att missa den är mer eller mindre omöjligt: Där sitter en jättelik safarigubbe som med vidsträckta armar önskar alla besökare välkomna in. Med de nyinköpta parkbiljetterna i hand (familjens förmågor under en meter går in gratis) är det dags att begrunda dagens möjligheter.

Tivoli
Klassiska karuseller på Ölands djurpark!

 

Biljetter och priser och dagis

Nu kommer en av dagens viktigaste beslut, vad ska göras först? I biljettpriset ingår alla möjliga och omöjliga aktiviteter som parken kan uppbåda. Det innebär badlandet, djurparken, leklandet, vattenrutschkanorna, karusellerna, dinosaurie-parken och alla tänkbara shower. Karusellerna existerar för att man ska åka tills det storknar i både magen och huvudet - eller tills att någons nerver bestämt sig för att det får vara nog.

Även hundar och katter är välkomna till Ölands djur- och nöjespark. Och här finns några alternativ att välja mellan. Antingen får familjens ögonsten (Charlie eller Doris) följa med in i parken (men enbart i koppel) eller så lämnas pälsklingen in i det avgiftsfria hunddagiset som finns på området. Lugn, ingen behöver sakna någon överdrivet mycket. Det går att besöka dagiset obegränsat med gånger under dagen för den som känner ett akut gos-sug.

Tänk på att öppettiderna varierar i takt med Ölands säsonger. På Ölands djurpark räknas högsäsong från mitten av juni till mitten av augusti. Då är hela parken med stugby öppet. För den som hellre tar tillvara på öns underbara mellansäsonger, från slutet av april till slutet av september (bortsett högsäsong) erbjuds boende och djurpark.För den som inte står ut med tanken att bara vara på Ölands djur- och nöjespark en futtig dag, finns tvådagarskort. Den som har större äventyrslusta än så kan införskaffa en säsongsbiljett och därefter se sig själv som en inventarie i parken. Mer information om parkens priser och öppettider.

Vatten och pariserhjul
Plask och roligheter på Öland. 

Bland nutida och förhistoriska djur  

Som namnet indikerar finns det rätt mycket att göra och uppleva på Ölands djurpark. Bara ett par steg efter ingången möts besökaren av ett internationellt zoo med 160 olika djurarter från både när och fjärran. Lägg därtill Sveriges största ap-park som inspirerar till att plocka upp mobiltelefonerna för att fota och i ögonblicket efter googla ”varför har zebror ränder” eller ”hur vassa är tigerns klor?”. Om någon i sällskapet är av den mer våghalsiga typen är det möjligt att komma riktigt nära djuren. Exempelvis går det att strosa bland getterna eller lösa biljett för att kliva in hos lemurerna och ge dem en vänskaplig klapp. För att ta besökaren ännu närmare djuren lanserar parken bland annat två nyheter för 2018; ”Cat Walk 360” för de som är extranyfikna på tigrarna och ”Monkey World” för att lära känna vår närmaste släkting.

Lite svårare är det att, under vår livstid, klappa skräcködlor som T-rex eller växtätarna Stegosaurie eller Triceratops. Men bli inte förvånad om det under promenadslingan i skogen plötsligt dyker upp ett stort gäng av verklighetstrogna plastmodeller av dinosaurier. Det är Dinoparken som täcker en del av intressehungern för dessa makalösa, förhistoriska djur.

Lemurer
Det är buskul att mata lemurer! 

Vilda karuseller och blöta vattenland

Är pappa så modig som han påstår sig vara? Låt honom bevisa sig i en av parkens cirka tjugo karuseller. Visa era armband och åk Slänggungorna, Extreme fly eller Samba Tower så mycket som magen mäktar med! Var dock uppmärksam på att vissa attraktioner har längdbegränsningar för barnens säkerhet. Önskas en mer lugn tillvaro erbjuds även alla klassiska förströelser som ett nöjesfält brukar tillhandahålla. Om du var cowgirl i ett tidiga liv är det på sin plats att utmana sällskapet i luftgevärsskytte. Sätter godissuget in är chokladhjulet ett givet alternativ. För de minsta kan leklandet med klätterställningar, gungor och sandlådor säkert underhålla i timmar.

Karusell Ölands djurpark
Högt upp i det blå!


Intressant nog har varken barn och vuxna plötsligt några problem med om det är badväder eller inte när parkens bassänger och vattenrutschkanor skymtas. Hos kapten Svartö och hans
Pirate Island finns ett 15 000 kvadratmeter stort vattenland med tempererat vatten. Allt detta ingår i biljettpriset och det är bara att bada tills ni blir blåa om läpparna och skrynkliga om fingrarna.

 

Badland Ölands djurpark
Hur fort kan det gå i vattenrutschbanan på Ölands djurpark? 

Boende för er som inte får nog av roligheter

Inte bara maskiner utan även människor måste ladda batterierna efter en dag full av eskapader. För besökare som önskar att stanna över natten erbjuder Ölands djurpark ett brett spektrum av boenden. Vill ni bo i Safari Camp, storstugan eller Flamingo övre? Som vanligt på Öland under högsäsong gäller det att boka tidigt för att garantera plats. 

zebror på Ölands djurpark
Är zebror vit- eller svartrandiga? På Öland går det att ta sig en närmare titt.

För er som vill sitta på balkongen och titta på rofyllt betande zebror eller småprata med en nyfiken struts, kan en triangelformad stuga i Safari Camp passa. Vardera av de 55 stugorna rymmer fyra personer med möjlighet att köpa till två extra bäddar till medföljande. Mat lagas antingen egenhändigt i stugans pentry eller, om man vill lämna sådana bestyr, finns tillgängligt i Savannrestaurangen. Här erbjuds frukost, lunch, á la carte och dryck. Som pricken på giraffen finns en separat VIP-entré från stugområdet direkt till Ölands djurpark. Det finns fler boendealternativ att välja mellan. Som ett minimotell, vandrarhem och storstugan. Den sistnämnda är till för stora sällskap, exempelvis släktfesten eller storfamiljen med plats för upp till nio personer.

Hoppas ni samlar härliga och roliga minnen i parken! 

//Matilda  

 

Fotocred för samtliga bilder: Ölands djur- och nöjespark.

 

 

 

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post