Vad händer idag ›

Let the show begin

jul 21 # Äventyr, Familj

Soundcheck, gurkstavar med dipp och ett tält bakom scenen. Det är några av de punkter som betades av innan kvällens Scensommar. Och mitt i allt står Adam Landén som får allt att samverka.

Adam Landén tar av kepsen med ena handen och stryker sig över håret med den andra. Om några timmar ska Ace Wilder och Panetoz – kvällens dragplåster – inta scenen.  Innan dess ska allt klaffa in i minsta detalj. Som artist- och backstageansvarig är det i mångt och mycket Adams uppgift.
– Det jag som bokstavligen ser till att artisterna kommer till Böda Sand. Det ligger på mig att rätt man är på rätt plats vid rätt tillfälle, säger han och sätter sig i bilen. Det är hög tid att köra ner till Kalmar och hämta Ace Wilder vid tåget. När han kommer tillbaka på Böda Sand igen ska artisternas loger vara klara och backstage fyllt med det de önskar. Ikväll handlar det bland annat om lösgodis, frukt, ostbrickor, en speciell sorts cider och gurkstavar med dipp. Än så länge är det gott om tid till showen.

Go´ stämning  
I vanliga fall brukar artisterna komma under torsdagen och stanna ett par nätter. Men denna fredag är annorlunda. Både Panetoz och Ace Wilder måste vara tillbaka på fastlandet innan morgondagen. När natten faller kommer Adam återigen att köra en tur- och retur till Kalmar. Men först ligger en hel eftermiddag och kväll framför vår artistansvarig. Under tiden han rattar runt campingen i jakt efter Festis och vaktmästare berättar han om tidigare års artister.
– David Lindgren var här förra sommaren. Han blev så överväldigad över allt som finns här att han lovade komma tillbaka med familjen, säger Adam och fortsätter att de allra flesta musikerna kommer och förväntar sig en vanlig camping. Så möts de av Böda Sand Beach Resort med ett pool- och spa-område, centrum stort för en mindre stad och tusentals människor. Adam påtalar en familjär och trevlig stämning i backstage-tältet bakom scenen.
– Det är samma Böda Beach Band varje gång och artisterna märker hur bra de trivs här. Det sprider en go´ stämning och jag tror absolut att de gästande musikerna känner av det.

Åtta minuter kvar
För en timma sedan hade Ace Wilder soundcheck på scenen. Om åtta minuter är det Panetoz tur. Det enda kruxet är att de inte har kommit till Böda Sand än. Adam får en lätt stressad blick och kliver in i tältet bakom scenen. ”Har någon sett dem?” frågar han medlemmarna i Böda Beach Band som är mitt i en diskussion om Kalmar FF:s nyaste förvärv. De skakar alla på huvudet och Adam får upp telefonen, scrollar bland kontakter i jakt efter ett telefonnummer. Det har tidigare varit stopp i trafiken på mellersta Öland och Adam är rädd att de har fastnat. Men så svänger en stor silverfärgad minibuss igenom bommarna och parkerar bredvid scenen. Ut hoppar Panetoz, en med nackkudden fortfarande kvar efter den långa resan.
– Det är kul att vara här, vi ser sjukt mycket fram mot kvällen. Och det är framför allt skönt att vara framme, säger Daniel Nzinga och skrattar. Två minuter efter bestämd soundcheck-tid står de fem killarna på scenen och drar igenom fraser ur sina största hits.

Let the show begin
Adam ler. Han drar handen genom håret och ser avslappnad ut. Han menar att saker kan strula och missöden kan ske. Men det allra mesta går att lösa med finess, smidighet och service.  
– Hittills har ingen blivit besviken, varken de som uppträder eller vi som står bakom kulisserna. Scensommar är en succé ur vilken synvinkel man än tittar åt.
Så börjar klockan närma sig halv åtta. Strålkastarna är på, ljudet är maxat och festivalstämningen dallrar i luften. Om en halvtimma är det dags för kvällens stora stjärnor att bekänna färg. Let the show begin.

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post