Vad händer idag ›

Dramatik i full fart på Scensommar

jul 28 # Familj

En blandad publik, te med ingefära och uppsjungning backstage. Det är veckans Scensommar med Pernilla Wahlgren och Samir & Viktor.

Imorse kom beskedet: Samir Badran och Viktor Frisk kommer inte till Böda Sand. Flyget från Gotland, där de igår kväll hade en spelning, är inställt. Båten till Oskarshamn är fullbokad och det verkar inte bättre än att de är fast på fel ö. Men ett hjälprop på Instagram löser krisen, i Visby hamn erbjuder en båtägare sin ribbåt som kan ta grabbarna från Visby till Böda Sand.
– Det tog tre timmar att åka över. Man kan väl säga att det var roligt den första halvtimmen, sen blev det lite för skumpigt, säger Viktor och visar en vågrörelse med ena handen.
Han ligger i en ärtgrön soffa backstage. Halsen värker och han frågar efter te med honung och ingefära, det ska visst hjälpa mot det onda. Samir sitter på en stol lite längre bort och kollar igenom det senaste som hänt i telefonen. De passar på att ta det lugnt innan giget om några timmar.
– Alltså, vilken dag, säger Samir och lutar sig bakåt och drar händerna genom håret.

Öronproppsvolym
För en halvtimma sedan stod de på scenen och drog igenom kvällens fem låtar. De är petiga med detaljer och avbryter ideligen för att korrigera något.
– Hey, sänk den där, ropar Samir i micken, skuggar ögonen och pekar mot en medhörning till höger. Han nickar mot Viktor och musiken sätter igång igen. Denna gång låter det bättre och duon är nöjda.
Bakom i backstage försöker Sigrid Bernson att hitta en vrå som är lite tystare. Hon sjunger upp inför sin egen soundcheck om några minuter och funderar på om hon är nervös eller inte.
– Jo. Eller nej, inte för det här. Men det känns alltid innan man ska in på scenen inför den riktiga publiken, säger hon och går undan ytterligare en bit och trycker upp volymen på telefonen. Ljudmattan från scenen kräver nästan öronproppar.

Fantastisk publik
Pernilla Wahlgren, kvällens andra artist, sjöng på Böda Sand redan för fem år sedan. Den här kvällen kommer hon att stå inför en betydligt större publik än senast, rykten nämner en siffra mellan 6000 till 8000.
– Jag tror väl att jag lockar det lite äldre gardet medan Samir och Viktor får hit de yngre, säger hon och skrattar och fortsätter att hon kom tillbaka för att publiken förra gången var ”rent av fantastisk”. På Böda Sands Scensommar kan vuxna och barn ha roligt tillsammans. Dessvärre kan hon inte stanna kvar på Öland efter spelningen ikväll.
– Tyvärr, men jag måste verkligen få med mig familjen och semestra här någon gång, säger hon och fyller i att hon precis som grabbarna ovan just lämnat Gotland. Men själv åkte hon redan under torsdagskvällen och hade således inga problem att komma hit.
Lite längre bort laddar Samir och Viktor inför kvällens begivelse med vatten och sociala medier. I morgon spelar killarna i Sollefteå. Hoppas flyget inte är inställt då.

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post