Vad händer idag ›

Än strålar solen på brunbrända ben

aug 13 # Äventyr, Familj

Det är lätt att tro att sommaren är över. Men det finns mängder av sol, vind och vatten kvar på Böda Sand innan hösten är här. Vad sägs om klubbmästartävling med golfklubben, Mc-träff eller att lugnt strosa i butikerna?

Med ens visar kalendern augusti och det har blivit luftigare bland ekipagen på campingen. Men ännu susar björkarna och solen strålar fortfarande på brunbrända ben. Sommaren är än på länge inte över, trots att högsäsongen börjar nå sitt slut.
– Nu när det inte längre är fullbelagt sätts fokus på andra saker, som att städa upp ordentligt på området och se över anläggningen, säger Julia Svalling som är receptionsansvarig.
I takt med att antalet in- och utcheckningar minskar finns mer tid för den enskilda gästen. John Rodahl, kassansvarig, berättar att de nu inte behöver koncentrera sig på att ge snabb och omedelbar service. Nu finns både tid och möjlighet att avslappnat prata med de gäster som kommer in i receptionen.
– Det är jätteroligt att kunna stå och småprata en stund. Vi ger gärna tips till vad de kan göra både på området och här på Öland. Sådant hinns inte med när köerna ringlar sig upp mot rondellen, säger han och är belåten över att tempot är lugnare.

Mängder av aktiviteter kvar
Om drygt en månad fälls bommarna ner för sista gången. Då har även de sista eftersläntrande säsongsgästerna tagit ner sitt förtält och campingen stänger för säsongen. Men det är långt kvar tills dess och för sensommargästerna finns det flera aktiviteter på området. Bland annat är Böddes hus kvar ytterligare en vecka och butikerna håller öppet. Anna Barkevall, Vd för Böda Sand berättar:
–  Vi har dessutom vecka trettiofyra den årliga barnbarnsveckan då mängder av far- och morföräldrar kommer hit för att tillbringa den sista sommarlovsveckan här. Då är det gratis pool för alla som har bokat, det brukar vara väldigt uppskattat.
Veckan efter tar Mc Fjällhoj över området och i de krokarna avgörs också årets mest prestigefyllda pris på Böda Sands golfklubb: klubbmästerskapen där vinnarna får sitt namn ingraverat på en tavla som finns att beskåda i klubbhuset. Ytterligare en vecka efter det, de fösta dagarna i september, anländer en stor mängd hundraser till Böda Sand där en nationell hundutställning utser champion efter champion.
– Jag är så nöjd med årets säsong och vill verkligen tacka alla gäster som har varit här, både de som har bott hos oss och de som kommit över dagen. Men sommaren är inte slut, än finns det gott om tid att njuta av sol, vind och vatten på Böda Sand.

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post