Vad händer idag ›

Succé för dansen

jun 30 # Träning

De har dansat sedan barnsben och har hållit i dansundervisningen på träningsveckan. Möt Tobias Karlsson och Maria Bild från Let´s Dance.

Maria Bild och Tobias Karlsson virvlar runt på scenen vid SportCamp som om det vore den enklaste saken i världen. Framför dem på träningsytan följer deltagarna med i rörelserna. I stort sett alla ler lyckligt och gör sitt bästa i att hänga med bland alla steg och rytmer. Efteråt pustar träningsdeltagarna ut och flera ber om dansarnas bästa tips till hur man blir en proffsdansare.

Ja, hur blir man bra på dans?
– Det är egentligen inte så svårt att svara på. För att bli bra på att dansa måste man också dansa, man blir ju bra på det man tränar. Gör det så ofta som du vill och kan, säger Maria.
Hon får genast medhåll av Tobias som lägger till att det är viktigt att också våga prova och testa sina gränser.
– Alla kan dansa, det finns ingen tvekan om det. Men många tror att dans först och främst handlar om en massa regler med raka ryggar och sådant, säger han och menar att det egentligen är helt fel. Det ska vara roligt att dansa, diverse regler och dylikt kan ta plats om någon väljer att tävla. Men fram till dess bör nöjet med dansen vara den allra viktigaste aspekten.
– Dansa för att det är kul och se till att börja på en lagom nivå. Ta en nybörjarkurs för att lära dig stegen och ta dansen därifrån, säger Maria som själv har dansat sedan barnsben.

Redan då visste hon att dans var något hon ville satsa på. Och i år vill hon ge den chansen till de barn som finns på Böda Sand. Hon har nämligen hand om en av träningsveckans nyheter: barndans. 
- Barnen är verkligen fantastiska. De har fått testa på allt från jive till quick step blandat med olika roliga danslekar, säger hon och skrattar.

Så till sist, vad är det bästa med Böda Sand?
Det bästa med det är stället är alla fantastiska omgivningar. Miljöerna är oslagbara med stora, luftiga ytor. Dessutom är alla jättetrevliga och folk är så engagerade. Jag ser redan fram mot nästa år, säger Tobias och ler.

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post