Vad händer idag ›

Så kan du acceptera dig själv

aug 08 # Träning

Under hela sommaren har Böda Sands yogainstruktör Jennie Landahl gett sina bästa råd till hur du kan leva mer harmoniskt. Här är hennes sista tips som handlar om acceptans.

”Under yogaträningen försöker vi lära oss att acceptera oss själva. Vi undviker också att jämföra våra framsteg med någon annans. Din yogaresa är enbart din egen. Om det fungerar på yogamattan kan rentav den icke-dömande attityden även rymmas i din vanliga vardag. Ett sådant tankemönster gör att vi känner att vi duger som vi är. Det innebär också att vi accepterar att vi alla är olika med olika förutsättningar. De allra flesta av oss gör ju så gott vi kan, hela tiden.

Men många tror att vi blir lyckligare och mer lyckade om vi bara vore lite smalare, snyggare, når milstolpen i träningen eller i karriären. Vi sätter ofta upp mål och drömmar och hoppas att vi vid den tidpunkten detta nås kommer att bli både perfekta och lyckliga. Men de flesta mål uppnås inte, de utgår nämligen från att vi inte är tillräckligt bra. Och om du inte tycker att du är bra från början – hur ska du någonsin kunna bli tillräckligt bra i dina egna ögon? Du kanske inte behöver förändra något hos dig själv, bara att älska dig själv lite mer. Jag tycker att det är dags att vi börjar acceptera oss själva som vi är. Du kanske redan är tillräckligt smart, smal, hälsosam och stark – precis som du är just nu.”

Övning
Nästa gång du ser dig i spegeln, se om du känna kärlek till dig själv och din kropp. Dra ett djupt andetag och känn en glädje och en acceptans inför alla de egenheter - både styrkor och bräckligheter - som är du. Var tacksam för alla de erfarenheter som har gjort dig till den du är. Du kan från och med detta ögonblick, välja att leva ett bra liv. Ett liv som gynnar dig. Ett liv som gynnar de personer som finns i din närhet och i din omgivning. Ett bra liv som gynnar den jord du lever på. Vartenda ögonblick bär på en möjlighet att göra något bra. Tag vara på den möjligheten.

 

Jennie Landahl har varit yogalärare i 13 år. Hon driver en egen yogastudio och bor utanför Göteborg tillsammans med sin man och två barn och har under flera år semestrat på Böda Sand.

 

« Tillbaka till bloggen
Ring oss E-post