1. Hem

Bra att veta

Bra att veta om att bo på Böda Sand

Som gäst på Böda Sand har du fri tillgång till barnaktiviteter, morgongympa, alla lekplatser, studskuddar, skateboardpark, cykelbana, teatrar, kvällsshower på scenen. Välkommen!

Campingplatsen
Välj mellan elplats, elplats med vatten eller tomt utan el. Vi har även rymligare tomter för större ekipage.

Ålder
För att campa på Böda Sand behöver du och ditt sällskap fyllt 23 år. 

Lugn och ro
Efter 23.00 råder tystnad på området. Parkeringen för dagsbesökare är stängd från 23.00 och endast du som är incheckat gäst och har ditt band på dig har möjlighet att vistas på området efter 23.00. Skulle tystnad ej respekteras sker en tillsägelse. Vakterna har rätt att ta ut en störningsavgift i det fall ordningsstörning skulle fortske. De har också mandat och tar beslut om eventuell avhysning. 

SCR
Böda Sand är medlem i SCR, Sveriges Campingvärdas Riksförbund. Detta ger oss som campingföretag möjligheten att påverka viktiga frågor som tex motverka höjning av moms på campingboende, campingstandard, gästers säkerhet mm.

Säkerhet
Ur brandsynpunkt måste alla våra gäster hålla avstånden mellan vagnarna och i den mån det går ställa dragen utåt. Detta är ett krav från Brandskyddsmyndigheten och gäller över hela Öland. Se karta om hur vagnen ska placeras på incheckningsfoldern.

Under högsäsong patrulleras området av vakter nattetid. Dessa tillkallas via mobil 0706-857291. Vakt skall ovillkorligen lydas.
I receptionen och poolen finns en hjärtstartare. Vid behov kontakta omedelbart receptionen samt 112.

Allmänt gällande bokning, in/utcheckning
Efter bokning erhåller Du en faktura med uppgift om Din bokade tomt/stuga samt betalningsdatum. När den första delbetalningen på 20% av köpesumma är gjord är Din bokning bekräftad. Samtliga bokningar ska vara fullt betalade 40 dagar innan ankomst. Är betalningen inte oss tillhanda på angivna datum annulleras Din bokning. Ingen bekräftelse på att vi har erhållit betalning skickas ut.

Bokningsavgift tillkommer med 85:- (ej vid onlinebokning)

Avbeställningsskydd kostar 295:-, 495:- eller 795:-beroende på vilket skydd du önskar. Läs mer om våra avbeställningsskydd här. Har du inget avbeställningsskydd gäller ingen återbetalning. 

Ändringar som föranleder ny faktura debiteras med 250:-

Vi har åldergräns på 23 år för camping, boende i stuga.

Till varje campingplats och stuga (upp till och med typ 12) får man ha en personbil på området, eventuella övriga bilar får ställas på dagsparkeringen där rådande avgift tas ut. Till stugtyperna 13-16 samt strandbyn får man ha två bilar inne på området.

Stugor
De flesta stugbokningarna gäller veckovis lördag - lördag/söndag-söndag men i mån av plats går det även att hyra dygn (innan vecka 26 och efter vecka 33). Vi har flera olika typer av stugor. Bestäm Dig hur stor Du önskar, hur många bäddar Du behöver samt vilken standard Du vill ha.

Alla stugor har kuddar och täcken och full köksutrustning inkl. kaffebryggare samt kylskåp och kokplattor. Vissa stugor har även mikro. Stugorna är rustade så att Du endast behöver ta med lakan, handdukar samt torkhandduk. Alla stugor har möblerad terrass under tak.

Grillplats finns på flera ställen på stugområdet. Det är endast tillåtet att grilla på grillar, ej på mark eller engångsgrill direkt på mark. Aska från grill tömmes i grillkolsbehållare vid varje servicehus.

Ankomst sker från kl. 16,00 och avresa 11,00 (10,00 vid beställt slutstäd)

Rökning är förbjuden i alla stugor. Överträdelse beivras och en debitering på 2000:- tas ut för sanering. 

Hund får medtagas i alla stugor utom speciella allergistugor.

Städning görs av gästen. För ej utförd städning debiteras slutstädskostnad + 2000:-

Bil parkeras på numrerad parkeringsplats med samma nummer som stugan (gäller de flesta stugor, vissa stugor har ej numrerade platser).

Hundägande gäster
Håll alltid hunden kopplad.

Det finns en hundrastgård söder om SportCamp. Hundraststigar finns vid motionsspåren strax söder om tennisbanorna samt "motionsslingan" vid bommarna utanför receptionen. Det är förbjudet att rasta sina hundar inne på campingområdet. 

Tempererad hunddusch med fön finns i servicehus 5

Skulle det trots allt ”olyckas” på campingområdet så förutsätter vi att alla plockar upp efter sin hund. Påsarna finns dels att köpa i affären och dels att få vid enstaka akutfall i receptionen. Hundpåsarna slängs i hundlatrinerna eller i närmsta molok.

Hundar får inte vistas i något av campingens servicehus (med undantag för hundbadet).

Hundar får inte vistas i våra restauranger av livsmedelshygieniska skäl. Särskilda regler gäller för vissa uteserveringar, fråga restaurangpersonalen gällande deras respektive hundregler.

Hunden får följa med på en del av stranden som är skyltad, dvs söder om kanalen vid kvarter 1 samt norr om kanalen vid kvarter 6. Däremot måste vi be er respektera att hunden inte får vara på resten av strandområdet. Detta gäller även genomfart.

Tänk på att inte lämna hunden i en varm bil eller husvagn. De svettas inte som vi och blir snabbt varma.

Låt inte hunden stå och skälla, det ger bara oss hundägare dåligt rykte i onödan.

Om du hyr bostad av oss ber vi dig vara extra noga med städningen vid avresa så att inga spår efter hundarna finns kvar. Hunden får inte heller vistas i möbler, sängar eller på täcken. Om du inte är säker på att din hund inte hittar på något ofog om den blir lämnad ensam så lämna den inte kvar i stugan. Det är trist att behöva stå för onödig skadegörelse. 

I september varje år har vi hundutställning tillsammans med SMÖKK. Boka ditt boende i tid då det ofta är fullbokat.

Allt detta var naturligtvis inget nytt för er, men det skadar aldrig med en påminnelse. Om vi hjälps åt att hålla efter oss själva och varandra så kan även hunden få ha en skön semester. Vi hoppas ni ska trivas hos oss och att ni får en trevlig semester!

Internet
Området har gratis wifi (det heter "Böda Sand" i nätverkslistan) och du loggar enkelt in med din mailadress. 

Vi arbetar för en friskare miljöVi arbetar aktivt för en bättre miljö bland annat genom att vi själva ställer krav på material, leverantörer, energival. Vi återvinner och vi tar vara på och renar vårt eget vatten. Dessutom stödjer vi naturskyddsföreningens arbete för ett bättre Östersjön och WWFs projekt "Rädda Östersjön" i samarbete med Pantamera. Se till att du också hjälper oss i vår miljösatsning med det du kan. 

LedsagareLedsagare har fri entré till badland och övriga aktiviteter.

Första gången hos oss
  • Du behöver ett campingkort som du kan lösa via camping.se
  • Bokar du avloppsplats behöver du en egen vattenslang. Det finns att köpa i Atelje Stor och Liten
  • Det finns en bankomat där du kan ta ut pengar, samt ICA-butik.
Böda Sand logotyp

Böda Sand Beach Resort
Bödasandsallén 11
387 73 Löttorp, Öland

Telefon: 0485-22200
E-post: info@bodasand.se
Org.nr: 556486-7793

Det här är en miljövänlig webbsida